Investeren in stedelijk onderwijs


Het gemeenteonderwijs in Tongeren heeft een goede reputatie. Het stadsbestuur van Tongeren wil daarom ook blijvend investeren in een goed uitgebouwd en kwalitatief hoogstaand basisonderwijs in de deelgemeenten. In 2016 zullen de schoolgebouwen van het stedelijk onderwijs in Tongeren voor meer dan 300.000 euro aan renovaties, uitbreidingen en aanpassingen ondergaan.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken:

“In de gemeenteschool van Henis (GBS De Herik) wordt een nieuwe HR-gasketel geïnstalleerd ter vervanging van de huidige mazoutketel. Op de speelplaats wordt een nieuw speeltuig geplaatst dat voldoet aan de strengste normen inzake veiligheid. In Koninksem wordt het plafond van het stooklokaal vernieuwd en komt er een nieuwe berging waar het buitenspeelgoed gestockeerd kan worden. In de school van Mal (GBS De Boomhut) zal de speelplaats opnieuw aangelegd en uitgebreid worden. De school krijgt eveneens nieuwe dakramen, nieuw sanitair en een nieuwe buitendeur naar de speelplaats. In de school van Vreren wordt de vochtschade in de kleuterklas opgelost. De zandbak wordt verwijderd en de verharding heraangelegd. In GBS De Zevensprong in Piringen tenslotte zal de tegelvloer in de klassen en de gang vernieuwd worden.”

Jos Schouterden, schepen van Onderwijs:

“De stad Tongeren hecht veel belang van een kwalitatief kleuter- en lager onderwijs in de Tongerse deelgemeenten. De aanwezigheid van degelijk onderwijs in de dorpen is erg belangrijk voor het gemeenschapsleven. Een gemeenteschool betekent een belangrijke meerwaarde voor de lokale gemeenschap.”

In alle Tongerse gemeentescholen zal waar nodig de raamdecoratie en de zonwering opgefrist worden. Het geplande sleutelplanproject - met specifieke aandacht voor de toegangscontrole tot de schoolgebouwen - werd versneld opgestart n.a.v. de recente terreurdreiging.

“De scholen krijgen ook per vestigingsplaats een budget van 5.000 euro voor de noden op het vlak van school meubilair. Maar er wordt ook geïnvesteerd in veilige schoolomgevingen. Binnen 3 jaar zal bij élke kleuter –en lagere schoolomgeving, losstaand tot welk onderwijsnet zij behoren, een octopuspaal of octupusbeugel geplaatst worden”, zegt An Christiaens.

“Aan GBS Henis wordt in 2016 een kiss-and-ride zone uitgebouwd zodat ouders hun kinderen veilig kunnen afzetten aan de school zonder zelf parkeerplaats te moeten zoeken. Efficient én veilig. In het voorjaar van 2017 starten de riolerings –en wegeniswerken in Mal met bijzondere aandacht voor veilige stoepen”, besluit An Christiaens.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon