Boomkap in Kleinveldstraat bereidt komst Japanse sierkers voor


In de Kleinveldstraat in Vreren werden de volwassen bomen gekapt. In het voorjaar worden ze vervangen door de Japanse sierkers, een beslissing van de technische dienst in overleg met een boomkweker.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken, licht toe:

"In oudere wijken zijn de oorspronkelijke bomen vaak niet aangepast aan bewoning. Omdat we de wijken groen willen houden plannen we jaarlijks een vervanging. Vorig jaar was dat in de wijk Sint-Antoniusveld, volgend jaar komt de wijk Meulemanslaan aan de beurt. De technische dienst heeft een plan uitgewerkt om systematisch de wijken waar dit probleem zich stelt, aan te pakken. Hier in de Kleinveldstraat zullen de Japanse sierkersbomen in de lente worden aangeplant. De Japanse sierkers is een veel gevraagde en aantrekkelijke laanboom met een opvallend smalle kruin, geschikt voor woonerven.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon