Aanpassing BTW-regeling voor jeugdhuizen positief onthaald


CD&V is tevreden dat federaal minister van Financiën Van Overtveldt de vrijstelling van BTW waarop jeugdhuizen zich kunnen beroepen heeft uitgebreid naar jeugdhuizen die een jaarlijkse omzet tot 80.000 euro draaien. Eerder was aangekondigd dat dit slechts gold voor jeugdhuizen met een omzet tot 50.000 euro. Kamerlid Jef Van den Bergh en Vlaams parlementslid Tinne Rombouts trokken van leer tegen de beslissing en vroegen de jeugdsector te ontzien.

An Christiaens;

"Door de beslissing werden goed draaiende jeugdhuizen bestraft voor hun populariteit. Jeugdhuizen die enkele dagen per week open zijn en daarop heel wat volk lokken zitten snel aan het plafond van 50.000 euro. Het kan niet de bedoeling zijn dat jonge vrijwilligers zich moeten verdiepen in ingewikkelde aangiftes of dat jeugdhuizen een aanzienlijk budget moeten besteden aan professionele boekhouders." Ook JONG CD&V is tevreden over de beslissing. Voorzitter van Jong CD&V Wim Soons: “talloze jeugdhuizen en jongerenorganisaties kwamen hier de voorbije weken tegen in. Als JONGCD&V voerden wij online actie, en ook CD&V-parlementsleden Jef Van den Bergh en Tinne Rombouts kwamen zeer kritisch uit de hoek. We zijn tevreden dat dit alles nu zijn vruchten afwerpt.”

De jonge Christendemocraten waarschuwen echter ook: “Jeugdwerk is jeugdwerk. Vrijwilligerswerk is vrijwilligerswerk. Jeugdhuizen zijn voor ons dan ook geen klassieke drankgelegenheden. Wij verzetten ons tegen een beleid dat jeugdwerk, vrijwillig engagement en verenigingsleven vooral vanuit een economische logica benadert en met regeltjes overspoelt”, aldus nog Soons.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon