Heraanleg Leopoldwal voltooid


De heraanleg van de Leopoldwal die startte op 19 oktober is afgerond. De straat kreeg een nieuwe asfaltlaag en er werd een verkeersdrempel in asfalt aangelegd. Het asfalt zorgt voor minder overlast van trillingen voor de bewoners. De stoepen zijn volledig vernieuwd en de openbare verlichting heeft nu een ondergrondse bekabeling. De stad Tongeren investeerde 225000 EUR in de heraanleg van het openbaar domein. Ook Infrax en Proximus voerden werken uit.

De werkzaamheden zorgden onvermijdelijk voor verkeershinder maar die werd nauw opgevolgd door stad Tongeren. Er werd zo helder mogelijk gecommuniceerd en de nodige mobiliteitsmaatregelen werden genomen. Om nog beter te communiceren werden er ook digitale borden aangekocht. Die zullen ook in de toekomst op cruciale plaatsen gebruikt worden om weggebruikers te informeren.

Naast de Leopoldwal wordt ook de omgeving van Moerenpoort opgewaardeerd. De historische site is een belangrijke toegangspoort voor Tongeren. Er wordt een groenere zone gecreëerd en het wandelpad wordt doorgetrokken. De standhouders van de antiekmarkt zijn betrokken in de herinrichting, die ook het parkeerprobleem oplost.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon