EHBO-koffer voor elke onthaalouder


Met meer dan 5000 zijn ze in Vlaanderen, de onthaalouders die vol enthousiasme zorgen voor de allerkleinsten. Ook in Tongeren staan heel wat onthaalouders dag in dag uit klaar voor onze kinderen. Een goede reden om hen ter gelegenheid van de Dag van de Onthaalouder een duwtje in de rug te geven. Stad Tongeren bezorgde elke onthaalouder een EHBO-koffer, nuttig en nodig in de praktijk en tegelijk een blijk van appreciatie voor de goede zorgen die ze bieden.

Als schepen van kinderopvang ging An Christiaens op bezoek bij een onthaalouder An en was onder de indruk:

"Elk kind telt, dat merk je in kleine en grote dingen. De kinderen komen toe in een warme en kleurrijke omgeving waar toch ook orde heerst en hygiëne belangrijk is. Er wordt tijd gemaakt om de kinderen op een pedagogisch verantwoorde manier te begeleiden, maar natuurlijk wordt er ook veel gespeeld, lekker en gevarieerd gegeten en plezier gemaakt. Je merkt dat kinderen zich thuisvoelen en dat is voor ouders fijn om te weten."

Uit een tevredenheidsmeting in 2015 bij meer dan 1000 ouders blijkt dat 98% van de ouders tevreden tot zeer tevreden is over zowel de zorg voor het kind, de veiligheid, de communicatie tussen de ouders en onthaalouders, de opvanguren en –dagen, de praktische organisatie van de opvang en het pedagogisch beleid. Op dat resultaat mogen onthaalouders terecht fier zijn, want er komt heel wat kijken bij hun job.

"Niet alleen is de zorg voor het kind heel belangrijk, ook de administratie moet nauwkeurig worden bijgehouden. We vragen de beste opvang voor onze kinderen, en daarom is het is belangrijk dat we als stadbestuur onhaalouders en andere vormen van kinderopvang ten volle ondersteunen. Zo kunnen ouders hun kinderen elke dag naar een kinderopvang brengen waar ze in goede handen zijn," aldus de tevreden schepen van kinderopvang.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon