Watergroep investeert extra in Zuid-Limburg


Tussen 2016 en 2020 voorziet De Watergroep 48,7 miljoen euro voor de bouw van nieuwe onthardingsinstallaties in Zuid-Limburg. Die komen er in Waltwilder, Tongeren, Kortessem, Borgloon en Nieuwerkerken. Hiermee komt De Watergroep tegemoet aan de eis om iets te doen aan de uitzonderlijke hardheid van het water in de regio.

Vlaams Parlementslid An Christiaens kaartte dit probleem aan bij minister Schauvliege. Door de hardheid van het water raakt het distributienetwerk in de regio regelmatig verstopt en ook bij particuliere gebruikers zorgt de hardheid voor schade. In antwoord op de parlementaire vraag van Christiaens bevestigde de minister dat nieuwe onthardingsinstallaties nodig zijn maar dat deze niet voorzien waren in het oorspronkelijk investeringsprogramma. Daar komt nu dus verandering in.

An Christiaens:

“De Watergroep liet weten haar investeringsprogramma in de provincie Limburg op te trekken van 25 miljoen euro per jaar tot 50 miljoen euro per jaar. Voor Zuid-Limburg betekent dat het bouwen van 5 bijkomende waterinstallaties. Ik ben tevreden over het bijkomende engagement om ook deze regio van zacht water te voorzien.”

Voor de onthardingsinstallatie in Tongeren voorziet De Watergroep tussen 2016 en 2018 8,8 miljoen euro.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon