Nieuwe stoepen, wegdek en verlichting voor Leopoldwal


De Leopoldwal is een belangrijke as in de verkeersdoorstroming van Tongeren. De straat maakt deel uit van de kleine ring en krijgt dagelijks heel wat verkeer te verwerken. Op dit moment loopt een studie op basis waarvan het mobiliteitsplan voor de ‘Wallen’ zal worden opgesteld. In afwachting van de resultaten van de studie van 'De Wallen' is het opportuun om, behalve nieuwe stoepen, ook het wegdek van de gemeenteweg te vernieuwen. Er komt een nieuwe asfaltlaag over het wegdek en ook een verkeersdrempel zal in asfalt worden uitgevoerd. Ook de stoepen worden volledig vernieuwd en de bekabeling van de openbare verlichting zal ondergronds voorzien worden.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken:

“De keuze voor asfalt is niet toevallig. Het materiaal zorgt voor minder trillingen en dus voor minder overlast voor de bewoners. De openbare verlichting is zo voorzien dat een goede doorgang voor iedereen mogelijk blijft. Natuurlijk brengen deze werken hinder met zich mee, maar samen met de aannemers proberen we die tot een minimum te beperken. We communiceren met de bewoners en stellen de signalisatie op punt. Het blijft een hinderlijke situatie maar na de werken zal de Leopoldwal er piekfijn uitzien.”

Stad Tongeren investeert 210000 EUR in de werken. De asfaltering van het wegdek kosten 149688 EUR, voor de heraanleg van de stoepen wordt 76500 EUR voorzien.

Een overzicht:

Planning:

  • De werken van Infrax zijn zo goed als afgerond. Van midden tot eind oktober trekt Proximus een bijkomende kabel.

  • Crommen start begin deze week met de heraanleg van de stoep, dit zal volgens de planning duren tot 6/11.

  • Daarop aansluitend, vanaf 9/11, zullen de asfaltwerken uitgevoerd worden door Hoogmartens. Geplande duur: twee weken.

Omleiding:

Tussen 19/10 en 19/11 (langer indien nodig) zal er eenrichtingsverkeer zijn vanaf de Jaminéstraat richting Dijk. Daar wordt het verkeer afgeleid naar de Dijk zelf, evenals het verkeer komende van de Wijkstraat richting Leopoldwal. Om van deze omgeving naar het station te komen moet de ring in de andere richting gevolgd worden. Op 20/11 wordt de weg volledig afgesloten zodat er geasfalteerd kan worden tussen de Neremweg richting de ring.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon