Jeannine komt aan in Tongeren na voettocht van 700 km voor Lienemientje


Op woensdag 23 september werd Jeannine Mottart na een voettocht van 700 km hartelijk onthaald in Tongeren. Jeannine vertrok eind augustus vanuit het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren voor haar geesteskind Lienemientje, een sponsorwandeling ten voordele van het Kinderkankerfonds en de afdeling oncologie van a.z. Vesalius. Als meter van Lienemientje mocht An Christiaens Jeannine een cheque overhandigen met de opbrengst van de Tongerse sponsoracties.

Lienemientje is ontstaan vanuit een diep respect voor de vele patiënten, verzorgers en vrijwilligers die jaar in jaar uit vechten tegen deze vreselijke ziekte en staat onder de bescherming van Zijne Hoogheid Prins Laurent.

An Christiaens aanvaardde het meterschap van de actie en lanceerde samen met Patrick Dewael als peter en Ernst Stefels als ere-peter een oproep tot sponsoring. Er werden steunkaarten verkocht in de Tongerse scholen, het a.z. Vesalius en bij de Tongerse jeugdbewegingen. Bij lokale handelaars werden spaarpotjes neergezet. Ook de Stad Tongeren liet zich niet onbetuigd. Vijf weken lang bereidden bestuursleden en vrijwilligers van de Vriendenkring ‘Tongerse smoskes’, ten voordele van Lienemientje. Heel wat bedrijven en handelaars dachten bij de lunch aan het goede doel en er gingen meer dan 1000 ‘smoskes’ de deur uit.

De sponsoracties brachten maar liefst 7390 EUR op, een cheque die bij aankomst plechtig overhandigd werd aan Jeannine. De opbrengst zal besteed worden aan de strijd tegen kanker door het Kinderkankerfonds en het a.z. Vesalius. Lienemientje wil zo iedereen die zich inzet in de strijd tegen kanker een hart onder de riem steken.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon