Nacht van de Jacht daagt jeugdbewegingen uit


Nacht van de Jacht – vrijdag 18 september van 19.00u tot zaterdag 19 september 14.00u. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Jeugdraad van Tongeren een grootse activiteit voor haar leden onder de naam “Nacht van de Jacht”.

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Op vrijdag 18 september, wordt de 3de editie van “Nacht van de Jacht” georganiseerd. Alle 14+ leden van de Tongerse jeugdverenigingen werden voor deze nachtelijke zoektocht uitgenodigd. Om 19u00 komen een 80-tal jongeren op de jeugddienst samen. Tussen 19u30 en 20u00 vertrekken zij in groepjes van 4 tot 6 personen voor het grote “ Zombie Zombie” stadsspel. Voorzien van een gsm en een stafkaart trachten de groepjes zoveel mogelijk toegangskaarten te verzamelen. Onderweg kunnen de zombies (leidingsmensen van de lokale verenigingen) hen de doorgang versperren of een deel van de reeds verzamelde punten afpakken. Tussen 00u00 en 01u00 ‘s avonds worden de jongeren op hun slaapplaats verwacht. Hiervoor zijn er op 4 verschillende plaatsen (jeugdlokalen) tenten voorzien. De lokale vereniging voorziet de materiële ondersteuning van de slaapplaats en het toezicht tijdens de nacht.

Zaterdagochtend om 09u00 mogen de groepjes opnieuw vertrekken. Tegen 12u00 worden ze terug op de jeugddienst verwacht. Het groepje met de meeste punten zal als winnaar uitgeroepen worden. Om 13u00 volg er op de jeugddienst een prijsuitreiking voor de eerste 3 plaatsen.

Ook dit jaar is dat er een groep vanuit Bilzen (KLJ Eigenbilzen) die deelnemen.”

Het Zombie Zombie-spel werd door de firma Face the Action ontwikkeld en kan in verschillende steden over Vlaanderen gespeeld worden. Voor onze “Nacht van de jacht” werd het spel van de nodige aanpassingen voorzien.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon