Flitspaal Riemst op prioriteitenlijst AWV


De beloofde flitspaal op het kruispunt van de N79, Tongersesteenweg met de Tolstraat en de Valmeerstraat staat bovenaan de prioriteitenlijst van het Agentschap Wegen en Verkeer. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts geantwoord op een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid An Christiaens.

Op het kruispunt van de drukke gewestweg die Tongeren met Riemst verbindt gebeuren heel wat ongevallen. Het al dan niet opzettelijk negeren van het rode licht ligt vaak mee aan de basis. Het gemeentebestuur van Riemst drong al eerder bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts aan om de beloofde roodlichtcamera op het kruispunt van Herderen prioriteit te geven.

Minister Weyts heeft nu laten weten dat deze locatie op basis van de ongevallengegevens tot en met 2012 het hoogste scoort op de prioriteitenlijst van het Agentschap Wegen en Verkeer. Deze lijst wordt jaarlijks geüpdatet. Op dit moment staan er 25 aanvragen op de prioriteitenlijst, maar de installatie van de roodlichtcamera op het kruispunt in Herderen staat nu bovenaan. Dat heeft Vlaams minister Weyts eind mei geantwoord op een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid An Christiaens. Een specifieke timing voor de installatie van de roodlichtcamera is er nog niet bekend. Bij de opmaak van het handhavingsprogramma 2016 wordt vastgelegd welke budgetten voor onbemande camera’s vrijgemaakt worden, laat de minister nog weten. In afwachting van deze roodlichtcamera plaatst de gemeente Riemst nu al verkeersborden.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon