Fikse investering in cultuurcentrum De Velinx

De Velinx in Tongeren, één van de prominente culturele centra in Vlaanderen, kondigt belangrijke investeringsplannen aan. De grote tribune, de verlichting en de ontvangstbalie worden helemaal onder handen genomen. In totaal wordt er meer dan 700.000 euro vrijgemaakt, melden burgemeester Patrick Dewael en schepenen Guy Schiepers en An Christiaens maandag.

De Velinx is met bijna 150 voorstellingen per jaar een druk bezocht cultureel centrum. De focus ligt op theater- en muziekvoorstellingen, maar ook voor families vinden er heel wat activiteiten plaa

ts. De directie en het stadsbestuur hebben de ambitie om de programmatie op een hoog niveau te houden en willen ook de infrastructuur met de tijd mee laten evolueren. Zo werd er recent een geluidsinstallatie van 200.000 euro geplaatst. "Maar na 20 jaar is ook de tribune in de schouwburg aan vervanging toe", aldus burgemeester Dewael. "In september wordt een nieuwe, grote tribune ingehuldigd, die dicht zal aansluiten bij het podium. Met bijna 600 zitjes hebben we dan nog steeds één van de grootste schouwburgen van Limburg." Dit project alleen zal zo'n 600.000 euro kosten. "Daarnaast wordt ook de volledige verlichting van De Velinx vervangen door een prijsbewust en ecologisch verantwoord nieuw systeem", vult schepen Guy Schiepers aan. "Tenslotte wordt ook onze ticketbalie volledig vernieuwd zodat we nog klantvriendelijker kunnen werken", besluit An Christiaens. De totale investeringskost overstijgt de 700.000 euro. Nieuw vanaf volgend cultuurseizoen is bovendien een vernieuwde getrouwheidskaart, die de Vriendenpas wordt genoemd. Hoe meer voorstellingen worden bijgewoond, hoe groter de korting bij de volgende ticketaankoop.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon