Vlaanderen maakt 1,5 miljoen vrij voor NO omleidingsweg in Tongeren


De uitvoering van het gedeelte noordoostelijke omleidingsweg tussen Bilzersteenweg en Molenweg is opgenomen in het investeringsprogramma van 2015, meldt Vlaams Parlementslid An Christiaens. De eerste fase van de aanleg van de omleidingsweg die de Maastrichtersteenweg met de Bilzersteenweg verbindt zal er dus eerder komen dan gepland.

De omleidingswegen in Tongeren staan al een tijdje op de agenda van het Agentschap Wegen en Verkeer. Onder voormalig minister Hilde Crevits raakte het dossier in stroomversnelling. Zij voorzag de uitvoering van de zuidoostelijke omleidingsweg in het goedgekeurde driejarenprogramma 2014-2016.

Nu is er dus ook voor de noordoostelijke omleidingsweg goed nieuws. Die was oorspronkelijk niet voorzien in het driejarenprogramma 2014-2016 maar zal nu toch eerder starten. De NO- omleidingsweg was al eerder opgenomen in het SALK dat het budget voor de studies vastlegde in het investeringsprogramma 2014. Voor de uitvoering was nog geen budget voorzien maar dat is nu gewijzigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer trekt daarvoor in 2015 1.500.000 euro uit. De noordoostelijke omleidingsweg staat in het goedgekeurde investeringsprogramma 2015 als reserve genoteerd. Dat betekent dat de aanbesteding van het project gebeurt in 2016, maar ook dat indien een ander project wegvalt die procedure al vervroegd kan opstarten in 2015.

De noordoostelijke omleiding vormt de verbinding tussen de Bilzersteenweg en de Maastrichtersteenweg, via de bestaande Molenweg en langs het AZ Vesalius. In de eerste fase zal het stuk tussen de Bilzersteenweg en de Molenweg aangelegd worden en wordt ook het kruispunt van de Bilzersteenweg aangepast.

“Ik ben erg tevreden met de voorziene investering voor de noordoostelijke omleidingsweg. Om Tongeren optimaal te ontsluiten is het belangrijk dat beide omleidingswegen er komen. Nu ook de noordoostelijke in het investeringsprogramma is opgenomen kunnen we daar snel werk van maken,” bevestigt An Christiaens.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon