Eerste hangplek voor Tongerse jeugd


Sinds gisteren staat in een hoek van een verhard pleintje op de wijk Nieuw-Tongeren een vaste plek waar rondhangende jongeren bij elkaar kunnen komen. Het gaat om de eerste JOP, of Jongeren Ontmoetingsplek, die in de stad is rechtgezet.

"Het is op vraag van de jongeren dat we hier een permanente hangplek voorzien", zegt schepen van jeugd An Christiaens. "Ze zijn ook zelf met een ontwerp gekomen", aldus de schepen. "Zo raken ze toch betrokken bij wat er leeft in de wijk. Bovendien is het ook een test in het opnemen van verantwoordelijkheid. Zo mogen ze geen afval laten rondslingeren. Speciaal hiervoor plaatsten we een vuilnisbak." O

Op het plein is er ook voldoende sociale controle. De stad liet drie lampen plaatsen zodat de plek ook 's avonds toegankelijk is. De stad trok 7.500 euro uit voor de hangplek.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon