900 nieuwe jobs voor Limburg

In de strijd tegen Limburgse werkloosheid werkt VDAB intensief samen met nieuwe spelers in de retailsector. Primark, IKEA, Albert Heijn, Action, AS Adventure, Nespresso en Nike gaan samen op zoek naar 900 werknemers. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger An Christiaens aan minister Muyters.

Het aantal Vlaamse werkzoekenden daalde dit jaar voor het eerst sinds 2011 maar in Limburg schiet het cijfer de hoogte in. Met 36 164 werkzoekenden stijgt de Limburgse werkloosheid met 3,4% in vergelijking met vorig jaar. De collectieve ontslagen bij Ford Genk en de toeleveringsbedrijven doen het aantal werkzoekenden toenemen. Nog meer dan 5000 personen zijn op zoek naar een plaats op de arbeidsmarkt, via de Tewerkstellingscel of de VDAB. Voor 31 december 2014 werden 647 werknemers ontslagen, waarvan 625 begeleid werden door de Tewerkstellingscel. Daarvan zijn er nu 80% aan de slag. Bij de definitieve sluiting in december volgden nog eens 3592 ontslagen, waarvan 2924 werknemers een beroep deden op de Tewerkstellingscel. Daarvan is 75% nog steeds werkzoekend. Die groep wordt nu verder begeleid. Hiervoor trekt Muyters een budget uit van 10.127.607 EUR.

Nieuwe aanwervingen in de retailsector en de logistiek moeten de Limburgse arbeidsmarkt opnieuw meer zuurstof geven. VDAB zet hiervoor in op intensieve samenwerkingen met recente bedrijfsvestigingen. Primark, Nespresso en IKEA werven aan in Hasselt, AS Adventure in Lommel en Albert Heijn en Action zoeken arbeidskrachten voor bijkomende filialen in de provincie. Samen zijn de bedrijven goed voor meer dan 600 aanwervingen. Ook de logistieke sector belooft jobcreatie. Nike gaat later dit jaar op zoek naar 300 logistieke krachten.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon