BOB moet blijven


De boodschap van BOB is duidelijk: “niet drinken en rijden.” Die krachtige boodschap moet eensgezind vanuit de drie gewesten worden gestuurd: BOB moet blijven. Dat drukte An Christiaens minister Weyts op het hart tijdens het vragenuurtje van het Vlaams Parlement.

De 400 dodelijke ongevallen op Vlaamse wegen doen alle alarmbellen afgaan. Bij één op acht dodelijke ongevallen ligt alcohol aan de mogelijke oorzaak. In de strijd tegen alcohol achter het stuur doet de BOB-campagne er alles aan om te sensibiliseren, maar in Vlaanderen zou twijfel bestaan over de toekomst. Nu Vlaanderen zelf bevoegd is voor de campagnes schrijft ze zoals wettelijk verplicht een aanbesteding uit voor de actie. Ook het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid dingt mee naar de opdracht. Minister Weyts wil het BOB-concept behouden, ook als het BIVV niet als winnaar uit de bus komt. Vlaanderen zal dan gebruiksrecht vragen aan het BIVV en de Belgische Brouwers om BOB te kunnen blijven gebruiken.

Volgens de minister overlegt Vlaanderen met de gewesten en neemt ze daarin het voortouw. De tijd dringt, want de zomercampagne zou nu al moeten worden voorbereid. Ook als de campagne niet door het BIVV zal worden uitgevoerd is de samenwerking tussen de gewesten cruciaal. Verkeerspreventie stopt niet bij de gewestgrenzen.

An Christiaens: “De drie gewesten moeten aan hetzelfde zeel trekken voor meer verkeersveiligheid. De boodschap die BOB verspreidt moet hetzelfde klinken in alle hoeken van het land, en dat zo snel mogelijk.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon