© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon

Dag van de Jeugdbeweging op 17 oktober

October 1, 2014

 

Midden oktober heeft de jaarlijkse “dag van de jeugdbeweging” plaats. Op die manier vieren de jeugdverenigingen het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen  en jongeren over heel Vlaanderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Ook dit jaar is dat niet anders.  

An Christiaens, schepen van Jeugd: 

“Tongeren telt een 1000-tal leden en leidingsmensen  die actief zijn in  één van onze 17  jeugdbewegingen. Op vrijdag 17 oktober gaan al deze  jongeren in hun uniform naar school om de jaarlijkse “Dag van de Jeugdbeweging” te vieren.

Als teken van dank voorzien de Jeugdraad en jeugddienst een vieruurtje. Tussen 16u00 en 17u00 wordt iedereen in uniform getrakteerd op een worstenbroodje. Dit kunnen ze afhalen op het stadhuisplein. Daarnaast voorzien we dit jaar nog een extra activiteit  die we voorlopig nog even geheim houden.

’s Avonds trekken de leidingsploegen naar de MOD in Hasselt voor de Nacht van de jeugdbeweging . De Jeugdraad en de stad zorgen voor het nodige vervoer en de inkomkaarten.”

Please reload