Wie is An?

 

An werd geboren in Tongeren op 25 november 1979 en groeide op in Vreren. Na haar studies Latijn-Wiskunde aan de toenmalige Onbevlekte Ontvangenis in Tongeren (OBO) ruilde ze in 1997 het ouderlijk huis voor het Leuvense studentenleven. In 2002 behaalde An haar diploma in de Rechten aan de KU Leuven, waarna ze nog een opleiding Fiscaliteit volgde. In 2003 begon ze haar stage aan de balie van Tongeren bij een Genks advocatenkantoor, waarna ze haar eigen praktijk opstartte. In 2008 zei ze de balie vaarwel en begon An als jurist bij de stad Bilzen.

 

Na de verkiezingen in 2009 vraagt Minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme haar om zijn kabinet te vervoegen als adviseur consulaire zaken. Later volgt ze hem naar het kabinet van de Premier als adviseur justitie. Bij de vorming van de nieuwe federale regering in 2012 wordt An juridisch adviseur bij Minister van Landsverdediging, Pieter De Crem. In 2015 gaat An opnieuw aan de slag aan de balie. Ze vervoegt het kantoor van Hans Janssen in Tongeren waar ze nu aan de slag is als advocate.

 

Niet alleen op professioneel vlak wordt An gekenmerkt door engagement en gedrevenheid. Ook daarbuiten is stilzitten niets voor haar. Op jonge leeftijd is ze al een actief lid van basketbalclub TOBAC, later wordt ze Senior Seniorum van de erkende vrouwenstudentenclubs. In 2004 sluit ze zich aan bij Jong CD&V Tongeren, wat het begin wordt van een enthousiast politiek engagement.

 

An en politiek

 

Ans politieke carrière kenmerkt zich door engagement en ervaring. An startte als gemotiveerde jonge politica bij Jong CD&V Tongeren en bouwde zo mee aan een warmere stad. In 2004 neemt ze voor het eerst deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Het goede resultaat bevestigt haar overtuiging en ze stort zich voluit op de werking van de lokale afdeling. In oktober 2006 wordt ze bij lokale verkiezingen met 1393 voorkeursstemmen door de Tongenaren naar de gemeenteraad gestemd. Na haar verkiezing ontpopt An zich tot een actief gemeenteraadslid met aandacht voor de noden van elke Tongenaar. Ze is niet alleen actief in de commissies Openbare Werken en Cultuur, Sport en Jeugd maar ook andere thema’s zoals lokale economie en onderwijs ontsnappen niet aan haar aandacht.

 

Bij de volgende verkiezingen in 2007, 2009 en 2012 steunt An als Tongers CD&V-boegbeeld de bovenlokale lijsten, vol overtuiging en met een goed resultaat. An wordt schepen van Openbare Werken, Jeugd en Kinderopvang, domeinen die haar nauw aan het hart liggen. Op 14 oktober 2018 hernieuwen de kiezers hun vertrouwen: ook bij de volgende legislatuur zal An deel uitmaken van het schepencollege.

 

In 2014 voert An als eerste opvolger op de Vlaamse lijst voluit campagne voor een plaats in het Vlaams Parlement. Op 25 juli 2014 wordt de inzet beloond. An legt de eed af als Vlaams Volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Vijf jaar lang zet An zich voluit in voor Vlaanderen, met een warm hart voor de thuisprovincie Limburg.

Op 14 oktober 2018 mag An maar liefst 2307 voorkeursstemmen van de Tongenaren ontvangen. Als eerste schepen gaat ze zes jaar volop voor toerisme, cultuur en jeugd in de eerste stad. Ook voor het Vlaams Parlement was An ook opnieuw kandidaat. Vanop de derde plaats op de Vlaamse CD&V-lijst zette ze zich opnieuw in voor Limburg in Brussel. Met 12440 stemmen een mooi persoonlijk resultaat, maar toch verloor zij haar zetel in Brussel. Met een blik op de toekomst en een warm hart voor de thuisprovincie blijft An zich inzetten voor CD&V, de Tongenaren en de Limburgers.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon